Rotebro Trafikskola
Vägen till körkort
Rotebro Trafikskola
 1. Ansök körkortstillstånd


Innan du tänker övningsköra måste du skaffa dig körkortstillstånd. Det kan du göra från dagen du fyllt  16 år. Du får förmodligen inte börja övningsköra varken privat eller på trafikskola utan att he ett körkortstillstånd klart.


 • Fyll i ansökan om körkortstillstånd till transportstyrelsen.
 • Komplittera ansökan med synundersökning vilket vi kan hjälpa dig på trafikskolan.


Handläggningstid hos transportstyrelsen varierar, den är beroende av din förutsättningar. Det kan ta flera veckor innan du får ditt tillstånd, därför du måste ansöka i god tid!


 

      2. Skriv in dig hos oss


När du har fått körkortstillståndet då är det dags att övningsköra med oss på skolan. Vi har många års erferenhet om körkortsutbildning och kommer att hjälpa dig med att lägga upp din körkortsutbildning från dag ett.

    3. Gå handledarutbildning innan du övningsköra privat


Om du under din körkortsutbildning vill övningsköra privat måste både du och din handledare gå handledarutbildning (introduktionskurs För elev och handledare). 

Ni kan gå på kursen tillsammans eller vid olika tillfälle.


Vi på Rotebro trafikskola erbjuder denna kurs. Handledarutbildning går igenom det mest grundläggande delarna i körkortsutbildning och en hel del av tips och råd för både handledare och elev. Kursen är obligatorisk för den som ska övningsköra privat. Det effektiva tiden för kursen är 3 timmer plus raster. På kursen bjuder vi på fika och frukt.

       

      4. Ta körlektioner med oss


Du kan blanda din övningskörning med lektioner på skolan med våra licensierade trafiklärare. Vi på skolan går igenom alla moment i körkortsutbildning som du behöver kunna för att klara uppkörningen och livet efter uppkörningen.

Våra lektioner är 70 min .

     

     5.Plugga teori på elevcentralen


När du börjar övningsköra bör du se till att börja plugga teori samtidigt. På elevcentralen har vi  övningsmaterial som kan hjälpa dig på teorin (Vi använder teori frågor, ungefär 1500 frågor  från STR Sveriges trafikutbildernas riksförbund). På elevcentralen har vi obegränsta antal prov du kan öva på,  dessutom har vi både traditionella  och digitala teori böcker du får välja emellan.

    6. Riskettan den första obligatoriska kursen


Riskutbildning för B**** körkort omfattar två delar vilket både är obligatoriska. En anledning till riskettan är Nollvisionen:Genom den här kursen ska du lära dig vilka risker som kan anknytas till trafiken med hänsyn till ditt eget agerande.

Riskettan är den teoretiska delen av riskutbildningen och är en obligatorisk del av din körkortsutbildning.


 • Del 1 handlar om alkohol, droger, trötthet och riskfyllda bettenden.


Vi håller ofta riskettan på skolan när tillräckligt med elever anmäler intresse, dock max 16 elever per tillfälle.       7. Risk 2(halkbana) är den andra obligatoriska kursen


Halkbana eller Risktvåan som är den andra och  praktiska delen av den obligatoriska riksutbildningenen.


 • Den här kursen handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden.


Vi samarbetar med Gillinge halkbana med egna utbildade lärare. När du blir godkänd av din lärare då kommer vi att boka in dig på en av kurserna.

             8. Utbildningkontroll


Alla elever som kör hos oss har möjlighet till utbildningskontroll inför uppkörningen, då utbildningsledre eller en annan lärare kör med dig och ger dig sina synpunkter som kan vara viktig att tänka på inför provet. 

    9. Sammanhållet förarprov eller vid olika tillfälle • Du kan välja hur du vill boka dina prov, till exempel bara boka kunskapsprovet eller både kunskapsprovet och körprovet.
 • Du ska alltid göra kunskapsprovet först.
 • När du gjort ett godkänt kunskapsprov för behörighet B är det giltigt i 4 månader. 
 • Du får inte göra körprovet om du inte har ett godkänt kunskapsprov eller om giltighetstiden gått ut.
 • Om ditt kunskapsprov inte är godkänt då du  måste  avboka eller omboka körprovet. Det behöver du göra senast 24 timmar innan provet, annars måste du betala avgiften för körprovet. • Du måste ha en godkänd ID handling(pass eller ID kort) vid både proven utan de får du inte genmför proven.
 • Tänk på att både Risk 1 och Risk 2 måste vara klara innan provet för yttligare information besök :-   
 
 
 
 

 Öppettider


 Måndag-Torsdag  10:30-18:00

 Fredag                     10:30-15:00

 Lunchstängt          12:00-13:00

 Lördag - Söndag stängd


Körlektioner

Vardagar  kl 07:00 -18:00

även Lördagar


 

 Betalsätt

 Bankgiro        5194-0104

 Plusgiro          835381-5

 Swish              1231472257


VÄGEN TILL KÖRKORTET

FÖLJER DU VÅRA STEG, DÅ KAN DU SNART FÅR DITT KÖRKORT I HANDEN

Covid-19 Rotebro trafikskola vill informera våra kunder om dom åtgärder som har tagits för det rådande läget med Covid-19. Vi desinficerar bilarna och Mopeder efter varje lektion, Både elev och personal använder handsprit och sanera teori lokalen efter varje kurstillfälle. Om man har symtom som hosta, andningssvårigheter eller feber kontakta oss för att ställa in lektionen kostnadsfritt. Elever och personal som varit i ett område utomlands bör ej delta på kurser inom två veckor efter hemkomst.

Jag förstår